Talotoimitusta edeltävät toimenpiteet

Timpuri oli edellisenä päivänä käynyt katsomassa tontillamme että kaikki ok. Me hankimme maakiilat ja ne maksoivat noin 100 euroa! Olihan se pieni menoerä tässä projektissa, mutta otti päähän kun niitä käytettiin vain sen aikaa että seinät saatiin pystytettyä ja kattotuolit kiinnitettyä. Ihmettelin, miksei taloelementtien pystyttäjät voineet tuoda kiiloja tullessaan, ja kuulua sekin asia sitten tähän avaimet käteen taloon. Maanrakentajan ja DT:n timpuri kävivät keskustelun talotoimitusta edeltävänä päivänä, josta maanrakentaja sai käsityksen ettei maakiiloja tarvitakkaan. Minä sitten tietenkin kuulin siitä ja illalla ihmettelin, että sinne meni 100 euroa kuin kaivoon olisi heittänyt.

Sitten seuraavana päivänä kävikin ilmi, että timpuri oli tarkoittanut, että maakiiloja ei tarvita ulkopuolelle, mutta sisätäyttöön ne tarvitsee laittaa. Ilmeisesti oli luullut kai että kyseltiin pelkästään ulkopuolisista maakiiloista, vaikka kyse oli sisä-, että ulkopuolisista. No tämä siis minun näkemykseni asiasta, en ollut paikalla kun asiasta keskusteltiin.

Talotoimituspäivä

Aamulla heräsin jännittyneenä ja kurkkasin ulos, siellä satoi lunta. Eipä ollut lunta tullut moneen viikkoon ja juuri nyt sitten piti rueta satamaan lunta. Talotoimitus oli tänään. Sitten sitten pommi tippui taas, ja soitettiin Designtalolta meille, että nyt tulee lisälasku meille kun maakiilat eivät ole paikoillaan. No onneksi maanrakentaja oli laittamassa perustuksien ympärille salaojia ja nakutteli maakiilat 10 minuutissa paikalleen. Tosin meille annettiin kuva, että timpurit vaan odottelee siellä tumput suorina, vaikka ne purki lastia eikä kiiloilla siinä vaiheessa ollut kiirettä. Kun nostot alkoivat kaikki oli jo kunnossa. Maakiilahommasta aiheutui pahaa mieltä kun taas joutui kinaamaan talotoimittajan kanssa.

Tontilla käynti

Homma oli kuitenkin jo hoidossa kun menimme tontille, eikä lisälaskua tullut, vaikka taas oli Designtalolta soitettu moneen suuntaan ja ja olimme käyneet vihaisia keskusteluja molemmin puolin. Kerroin heillekkin, että ei kai 100euron puupalikoita tahallamme jätetä asentamatta, että timpuri oli sanonut maanrakentajalle ettei niitä tarvita. Kaipa se väärinkäsitys siitä sitten lähti aukeamaan. Siinä oli jo paha mieli varmaan molemmin puolin. Varsinkin kun soppaa hämmensi me rakentajat ja meidän vastaava ja sitten Designtalojen puolellta paikallinen johto ja sitten Iissä oleva toimisto.

No vaikeuksien jälkeen menimme ihastelemaan meidän uutta taloa, kun saimme sitten kuulla, että tuo talomme elementtejä tullut nostoauto on juuttunut aamulla yleisen tien varteen ja siitäkin lisälaskua meille tulossa(!). Emme siitä jaksaneet kinata, olimme jo saaneet tarpeeksi sanasta lisälasku. Tokaisimme duunareille sitten, että yleiset tiet kuuluvat kaupungille, eivätkä ole meidän vastuulla. Tämän päivän kolmas lisälasku oli sitten siitä tulossa,  että meidän oman kadun (ei siis edes meidän tontin) hiekotuksen puutteen vuoksi DT:n joku isopamppu kaatui tiellä ja joutui menemään terveyskeskukseen tai vastaavaa. Ja tässäkin duunarit korosti oikein, että tämä Herra Yliherra olisi ollut oikein vihainen näistä meidän laiminlyönneistä. Sama homma tämäkin, että kaupungin teitä nämä ovat. Vit*s käyrä alkoi olla jo 100% joten lähdimme pois tontilta.

Enpä olisi uskonut, että oman uuden talon näkeminen voi olla niin negatiivinen kokemus mitä se oli.