Meillä on lievä rinnetontti ja pohjana moreenia, savea ja hiekkaa. Myös kasa kiviä löytyi tontin pinnan alta. Nyt ovat kiviröykkiönä tontin kulmassa. Niitä nyt mietitään mitä niille tehdään, mutta siitä kirjoittelen sitten kun pihasuunnitelmaa aletaan todella tekemään.

Perustuskuvia katsellessa kävi sitten ilmi, ettei perusDesigntalon toimittama perustus riitä paikalliselle rakennusvalvonnalle vaan pitää hankkia lisäantura. Lisäantura oli järkyttävän kallis, 2000 euroa 50 cm betonitassusta. Mielestäni se oli aika kallis. Piti se sitten kuitenkin hankkia ja pysyypä ainakin talopaikallaan, kun on paksumpi betoni alla.

Perustukset sitten tulivat, vihdoin maaliskuun alussa. Designtalon alihankkijana toimiva perustusurakoitsija teki valun. Perustuksissa ei ollut moitittavaa vaikka meidän edunvalvojat ja urakoitsijat ihmettelivätkin valumuottien nopeaa ottamista pois betonin ympäriltä. Olisivathan ne pitäneet maaliskuun pakkasöinä paremmin lämpöä betonissa, että se kuivuisi nopeammin eikä aiheuttaisi vaurioita betoniin. Muotit nimittäin otettiin jo seuraavana päivänä valusta pois valun ympäriltä. Onneksi kuitenkin perukseen ei tullut mitään ongelmia, vaikka he ottivatkin nopeasti muotin pois ympäriltä. Valumuotit vaan jäivät sisätäytön tielle eikä perustuksien valajaa näkynyt missään. Niinpä sitten maanrakentajamme joutui siivoamaan jälkiä ja tietenkin tukku soittoja Designtalolle. He pitivät aluksi pienenä asiana sitä, että valumuotit ovat sisätäytön tiellä, eivätkä pitäneet korvausvaadetta ensin minään.  Asiakkaan siis heidän mielestään pitäisi maksaa jos heidän urakoitsijat eivät korjaa työvälineistöä meidän tieltämme, lopulta kuitenkin saimme asian sovittua ja he maksoivat kahden tunnin työn mitä maanrakentaja joutui tekemään kun niputti ja nosti pois valumuotit  perustuksien sisäpuolelta. 

Perustukset täytettiin maanvaraista täyttöä varten.