No niin päästelen taas höyryjä. Täytyy varmaan alkaa harjoittelmaan laskemista 10 ... 1 ennen kuin vastaa Designtalon tai vastaavan mestarin puheluun, kun kuitenkin on lisälaskua tulossa. :) Nyt olemme kuulleet lisälaskusanan 4 kertaa tämän projektin aikana. Alkaa jo tuntua, että oliko tämä sittenkään avaimet käteen talo joka ajaa asiakkaan asemaa ja hintaa kuuluu ammattitaitoiset miehet ja asiakkaan aseman pitämistä ykkösenä.

Hiekkatäytöstä taas lisälaskua

Lattiavalua alettiin valmistella ma 14.4. ja valupäivä oli sitten pe 18.4. Timpurit tekivät ennen maanantaita 14.4 ennen aluskatteen ja laudoittivat räystäiden alaosat ja parvekelaudoitusta ja muita ulkopuolisia töitä. Tietenkin ottivat ne tukipuut pois ja odottivat putkimiesten käyvän laittamassa viemäriputket ja radoniputket hiekkaan. Ja sitten se taas alkoi; Designtaloilta soitto, että sisätäytössä on liian paljon hiekkaa ja että maksatteko kahdesta tunnista timpureille, eli siis lisälaskua tulossa. Totesin, että jos siellä on käynyt putkimies niin eikö ne putket ole kaivettu hiekkaan ja siitä tullut se ylimääräinen hiekka. Väittivät DT:llä että näin ei ole, vaan kyllä kaikki jotka kuopan sisätäyttöön kaivaa niin vie myös hiekan ulos. Puhelimessa vakuuttelin, että olimme kyllä tarkastaneet monta kertaa ja laserillakin se on katsottu sisätäytön korko. En tiedä oliko laser laadukas, mutta seinien vieressä se hiekka oli ainakin korossaan. No timpuri oli nyt sitä mieltä että siellä on kuution verran ainakin liikaa hiekkaa. Kuulosti radonputkituksesta syntyneeltä hiekalta..

Suostuin, että menenmme sitten lapioimaan hiekan itse ja töistä siinä joutui kesken päivää lähtemään ja hakemaan poika hoidosta ja viemään se toiseen paikkaan hoitoon siksi aikaa, että vanhemmat pääsevät leikkimään hiekkalaatikolla. :) No vihdoin saavuimme tontille ja mietin, että pitäiskö ottaa vitsikkäästi auton takaluukusta lasten hiekkalapio mukaan, kun ihan itse ollaan menossa lapioimaan hiekkaa pois, kun arvasin että kyse nyt ei ole meidän hommasta. Taloon sisälle päästyäni kyselin heti kärkkäästi, että mites paljon täällä sitä heittoa sitten on ja timpuri sitten näytti kepillä, että missä sitä heittoa pitäisi olla. Ja kappas, sitä heittoa ei sitten löytynytkään, toinen meistä mittaili seinän vierestä mitan kanssa että korossa on siinä kohtaan missä hiekkaa ei ole myllätty. Siinä kohtaan selvisi, että putkarit ovat käynneet, eivät ole  suostuneet edes kantamaan hiekkaa ulos. Ja myöhemmin selvisi, että putkareille ei hiekkalapiointi työt edes kuulu. Se siis siitä, että ketä hiekkatäyttöön kuopan kaipaa, se kantaa myös itse hiekan pois.

Niinpä sitten timpureiden vit*s käyrä oli lähtenyt ylös ja olivat varmaan ajatelleet, että soitetaan työpäällikölle vähän ennen neljää niin se ei kerkiä katsomaan heidän peräänsä ja hommalla kun on kiire niin saavat sitten veloitettua hiekan heittelyt asiakkaalta tai DT:ltä ylityönä. Ei varmaankaan ollut DT:n ja timpureiden sopimuksessa lukenut, että putkareiden hiekat kuuluu timpureille joten helppoa on asiakasta huijata ja sanoa että teidän se kuuluu maksaa, teidän virhe. Eivät varmaan arvanneet meidän pöllähtävän tontille tarkastamaan tilannetta. Varsinkin kun hiekan täyttövirhettä ei oikein pystynyt näyttämään toteen ja olisi luullut, että timpuri olisi ollut näyttää monta kohtaa, missä hiekan täyttö oli selvästi korkeammalla kuin on sovittu. Mutta eipä ollut ja me emme suostuneet radon putkien kohtaa katsomaan mittaustuloksia, koska se näytti ihan myyrän tekemältä onkalolta. Timpurin olisi luullut olevan tarkempi ennen kuin lähtee soittelemaan työpäällikölleen. Niinpä yhteenvetona voisin kuvitella, että kyse on ollut timpureiden rahastusyrityksestä, eivät vissiin tajunneet, että asiakas maksaa ylityöt ja silloin voi tulla myös tarkastus, vielä neljän jälkeenkin. :)

Kyllä se vit*s käyrä oli taas aika maksimilukemilla, kun turhaan ajellaan 60 km matka ja työtuntejakin meni hukkaan. Oma työ kärsii, vaikka nimen omaan taas tämän piti olla avaimet käteen talo joka on ammattilaisten valmistama. Nyt ajattelimme, että nyt kyllä vaadimme tästä hyvitystä koska turha soitto ja asian tarkastus olisi kuulunut työjohdolle. Meitä muutenkin koitettiin syyttää siitä, että hiekkatäytön tarkastaminen kuuluu meille ja vastaavalle ja jos nyt sitten todetaan sen olevankin väärässä korossa niin missään vaiheessa asia ei ole Designtalon vastuulla, vaikka he ovat pystyttäneet talon ja asentaneet radon putket ja silti on pokkaa sanoa, että nyt pitää tulla tarkastamaan hiekan korko. Hiekkaa on myllätty ja meidän käsityksen mukaan he ovat sen hyväksyneet ennen kuin yhtään mitään siihen ovat alkaneet tehdä. Hieman huonoa siinä alkaa valittamaan asiakkaalle, kun asiakkaan luovuttama työtila ei ole enää sama. Tälläisesta asiasta sitten taas kinattiin sekä paikallisen että Pohjanmaan päälliköiden kanssa. Ei ainakaan mikää palveluyritys tuo Designtalo! Saimme minimaalisen korvauksen Designtalolta joka ei edes korvannut meidän menetettyjä työtunteja mitä tämänkin asian hoitamiseen meni.

Alkoi taas inhottamaan koko projekti ja kaduttamaan todella, että miksi valittiinkaan Designtalo. Laadussa ei nyt varsinaisesti ole ollut valittamista, mutta se palvelu mistä olen maksanut, niin missä se oikein on?