Alkaakohan lisälaskubuumi olla ohi, vai tuleekohan niitä vielä? :) No tänään sitten saimme tietää, että vesimittaria ei voidakkaan asentaa, koska valusta tuleva vesijohto ja suojaputki ovat väärään suuntaan. Minä soitin DT:lle ja totesin, että eikö heillä ole vastuuta asiaan. Heidän mukaansa vesijohto kuuluu asiakkaalle vesimittariin asti, ja asiakkaan kuuluu hoitaa vesijohto juuri siihen paikkaan mihin se on tarkoitettu. Nooh, jos se olisi tuettu lattiavalun aikaan olisi sekin ollut parempi kuin nyt kun se on vinossa kohti teknisen tilan keskiosaa kohden. Ihan mukava tietää näin jälkikäteen, että olisi pitänyt lattiavalun aikana olla itse teknisen tilan ovella olla pitämässä vesijohdon suojaputkea niin, että se olisi ollut seinää kohden, mutta eipä sitä kaikkea älyä tälläinen rakennusttaja tehdä, joka luottaa että homma on OSAAVIEN ja AMMATTILAISTEN rakentajien hallussa joka haluaa vain meidän parasta eikä ajattele vain sitä, että vesijohto eikä suojaputki kuulu meille, ei edes lattiavalun aikana.

Minusta kyllä sen näki aivan selvästi, ettei vesiputkien jakotukki ole samassa linjassa kuin vesijohdon suojaputket, joten se olisi ollut styroksia kiilamalla hoidettu kohdilleen. Designtalon näkymys asiaan on, että asiakkaan vika, asiakkaan vastaavan mestarin pitää mitata se oikeaan paikkaan, ja ilmeisesti tukea yms. Miksiköhän Designtalon tietopankissa kerrotaan yleensäkkään ottaen, että suojaputki pitää olla taipuisaa, jotta sen sijaintia voidaan muuttaa tarvittaessa. Lauseen yhteyteen ei ole laitettu että nimenomaan asiakkaan kuuluu se itse arpoa että jos se suojaputki menee 20 cm väärästä kohdasta niin asiakkaan kuuluu se siirtää tai tukea lattiavalun aikana. Jännä vain, että Designtalo kovasti sanoi, että homma ei kuulu heille, mutta heidän timpureiden ohjekirjassa jossa selitetään koko talon "kokoaminen" alusta loppuun asti, siellä kyllä sanottiin, että LVI-asentajien kuuluu tukea kaikki valusta nousevat asennukset. Siinä ei nimen omaan sanottu, että heidän asennukset, kun lausea oli muotoa passiivi eikä varsinaista asennuksen tekijää eritelty. Edelliseen lauseeseen viitaten siis tosiaan voi olla, että suojaputki olisi pitänyt tukea, tai sitten siinä tarkoitettiin, että putkareiden pitää omat asennukset tukea lattiavalun ajaksi. Siinä oli kuvakin siitä, missä mielestäni oli myös vesijohdon suojaputki mukana. 

Kyllä tästäkin reklaamatiota rustataan, mutta täytyy varmaan katsoa "peli loppuun", kun reklamaatiolista oikeasti täytyy kokoajan eikä loppua tunnu kuuluvan. Luulin jo tänään hetken, että kaikki on taas kunnossa ja maalämpökin saadaan laitettua, mutta ei.

Välillä aidosti tuntuu, että negatiivisia tuntemuksia tuota taloa kohti tulee niin paljon, etten halua astua siihen sisälle enää ikinä. Toivon mukaan sisustustöiden alkaminen saa nuo tuntemukset pois mielestä. Täytyy katsoa kuinka käy kun meille tulee maalatut seinät eikä lasikuitutapettia peittämään tasoitusvirheitä, että saadaanko priimaa seinää kun gyprokkien alareinat olivat jo nyt eritasossa kahdesta kohtaan. Sitten vesikatostakin on maksettu jo maksu, vaikka peltikattoa ei todellisuudessa ole vieläkään katolla. Talokin on ollut pystyssä jo kohta 2 kk.